tisdag.

2011-03-29 ♥ 15:33:38 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Sitter hemma hos Alex och gör ingenting. Min praktik kunde vara bättre men jag hoppas det ändras snart!

Jag kliver upp halv sex nu varje dag, vilket är ganska jobbigt om man säger så. Igår runt sju somnade vi utan att vi märkte det och vaknade ungefär två timmar senare. Haha, det var den promenaden det (som vi hade tänkt ta). Somnade ändå nästan på en gång när vi la oss "påriktigt".

Har inte så mycket att berätta. Har ju massa sekretess jag. Men jag var med när hon la om ett sår idag i alla fall.

let the force be with you.





i-lands problem.. Men viktigt ändå.

2011-03-25 ♥ 08:42:19 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (1)

Vetni vad som just slog mig när jag skrev grattis till de som fyllde år idag på fejjan. Att när jag fyller år kommer ingen att gratta mig på morgonen..! Jag kommer ligga här helt ensam, kände att jag blev lite ledsen, hehe. Tråkigt ju. Jätteroligt att vakna själv på sin egen födelsedag utan av att någon sjunger för mig. Verkligen jätteroligt.

Är ju van att i 19 år har mamma, pappa och gustav kommit med tårta och presenter.

Tråkigt.


Nostalgi

2011-03-25 ♥ 08:30:43 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Åh, jag har precis sätt några av mina favoritfilmer från när jag var liten. Känner mig alldeles glad nu, tänk va en film kan göra för humöret. Hehe. Igår såg jag Lilla sjöjungfrun och nu har jag precis sätt klart Pochahontas. Undra hur många gånger jag såg de filmerna när jag var en liten kid. Hur många som helst.

Idag blir det lunch med Emelie på Bite Line, jag ska äta pizza jag! När Alex slutat ska vi på birsta, sen ska vi ut och äta tror jag? :)


hemtenta check!

2011-03-24 ♥ 15:17:57 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (2)

Klarade av hemtentan, finily! :) G.L.A.D.

Ikväll ska jag ha en spakväll och allt vad det innebär. Mysigt. Fira lite att jag är klar med allt nu innan praktiken som börjar på måndag! Jag ska vara på Merlogården, de verkade vara trevliga där så jag hoppas på det bästa. Vill lära mig så mycket som möjligt. Hoppas på att jag får ge många injektioner och ta många venprover. Hehe. Skulle va kul att sätta kateter på en riktig människa också, så man får en liten feeling hur det är.

Kom ihåg att du är unik! Precis som alla andra.




torsdag

2011-03-24 ♥ 09:00:59 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Ligger utslagen i min soffa och väntar på att tvättmaskinerna ska vara klara, snart är två av fyra tvättmaskiner det. Klockan elva ska jag inbefinna mig hos Patricia så ska vi försöka klara hemtentan, vi får välan se. Våra lärare har utgått i från en bok som inte riktigt stämmer med vårdguiden, det hjälpmedel vi i sjukvården arbetar efter. Haha.

Senare ska jag... vet inte.



PP

2011-03-23 ♥ 09:58:16 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Dags för praktiskt prov, det borde gå bra.

Annars händer inte mycket. Jag ska tvätta och städa när jag kommer hem, springa två varv runt sjön. Sedan ska jag åka hem med mamma :). Jag måste även ta tag i min hemtenta, men inte just nu. Imorgon. Då blir det också förmodligen en lunch med Emelie som fyller 20!

20.. Tänk man har levt i 20 år. Känns snarare som man levt i 7 år för tiden har gått så fort.


pluggisch

2011-03-21 ♥ 09:57:23 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Sitter på skolan och hänger. Målarna är hemma hos mig och fixar så då vill ju inte jag sitta där och plugga. Känns som att koncentrationsförmågan inte skulle vara på topp. Nu ikväll kommer jag äntligen kunna fixa iordning allt helt, med tavlor och liknande på väggarna och det ska bli så skönt att slippa den hemska borden.

Testade nyss att göra hemtentan och den känns inte alls bra.. Fick hälften så många rätt som jag borde ha haft för att bli godkänd, men jag nöta nu i en vecka som vi har på oss.

Ikväll ska jag också plugga, måste om jag ska greja det praktiska provet på onsdag, det innebär att vi får en uppgift som vi ska utföra (kateter, ven & kapillärprovtagning, sond, sug & syrgas, benlindning & sår och injektioner). Jag ska även ta en promenad med en vän som jag inte träffat på ett tag.. :)




trött

2011-03-20 ♥ 01:40:02 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Har diskat och grejer nu...  Massa disk överallt. Längtar efter min älskling, hoppas han kommer snart! Nu är jag trött, funderar på att gå och lägga mig men det är så drygt att somna och så vakna när han kommer hem. Det blir så svårt att sova då. Neeeeeh. borsta tänderna ska jag göra i alla fall.

mamma och pappa var här i dag och hjälpte till med massa grejer, såsom lampor, garderober och liknade. Fick micron och dammsugaren nu också så nu kan jag städa när jag vill. haha.

erika kom nyss upp och drack lite te. Jag drack inge te.

det kan ni ju skriva upp. intresseklubben antecknar nämligen.


16.16

2011-03-18 ♥ 16:17:01 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Det har snöat hela dagen, riktigt sugit. Tänkte springa men ont i foten för jag vrickade den när jag vaknade och skulle kliva upp ur sängen. Vilket förövrigt måste sätt rätt roligt ut eftersom jag ramlade. Hehe.

Nu kollar jag på en film och struntar i allt som behövs göras ett litet tag :)

let the force be with you guys.


friday im in love!

2011-03-18 ♥ 10:39:01 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Nu har jag äntligen satt igång att plugga påriktigt. Har känt att stressen har smugit sig på nu under den senaste veckan.. Jag har praktiskt prov på onsdag och hemtenta under hela nästa vecka.. Så jag har ju det jag gör nu ett tag framöver, speciellt eftersom jag knappt pluggat något alls under hela den här kursen. Bra planering.. Men tycker ändå det känns bra.

Är kingen att man bara behöver använda vardhandboken.se. Eller egentligen ska man ju köpa böcker men det har jag prioriterat bort den här månaden, men allt står ju i vårdhandboken så det känns chill.

Ikväll ska jag vara med min älskling, längtar efter honom :)



Fullt uppppp

2011-03-17 ♥ 15:03:31 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Idag har jag varit himla effektiv. Vaknade en timme före klockan så jag hann måla stolen så den var torr när jag kom hem och kunde måla klart den! Så nu är en stol kvar, bara tre kvar. Men skulle få lite hjälp av Alexander i helgen, man ska ju ändå måla tre lager på varje stol liksom :)

Nu har jag precis kommit hem från affären och handlat lite välbehövliga grejer så nu är kylskåpet och frysen ganska fulla igen, eller fulla var väl att ta i. Jag är ju bara en fattigstudent. hehehehehe. Men fullare.

Jag håller även på att tvätta för första gången i mitt liv.. Får se om det blir bra eller om jag fuckar up totalt, men tror det går bra. Jag kan även vara bland de få som tvättar med klackskor - förtillfället är dem de enda skor jag bara kan stoppa i fötterna i för jag har inte tagit hit alla mina skor än.

Mormor och morfar var även förbi och hälsa på och jag fick en inflyttningspresent, mixer! Värt. Nu kan jag baka massa bullar utan att behöva röra om själv.

Nu liger jag och äter en macka


stökigt.

2011-03-16 ♥ 07:53:03 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Mitt hem ser ut som ett bombnedslag alltså. Bjöd Erika på middag igår och all disk är kvar för jag orkade inte ställa mig och diska, det är dammigt och grejer överallt. Börjar inse det där som pappa alltid tjatade om att jag skulle plocka undan alla grejer på en gång istället för att lämna dem överallt. Hehe. Kan vara en bra idé också att vika in kläderna i garderoben på en gång istället för att slänga de på golvet.

När jag kommer hem från skolan idag blir det storstädning. Värt :)



söndag

2011-03-13 ♥ 17:24:45 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

När Alex är här så blir jag så bortskämd! Han diskar, lagar mat och grejar. Han är ju bäst. Så nu sitter jag här och nerdara medan han fixar middag.

Nu ska jag väl hjälpa han lite. hehe


lördag

2011-03-12 ♥ 17:26:20 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (2)

Gomiddagen igår då! Patte hade gjort baconpaj som smakade gudomligt. Därefter mötte jag upp Alex och Nicke och gick till memento, hade kul!

Idag har jag varit på IKEA med Cassandra och införskaffat lite grejer. Skulle äntligen ta tummen ur röven och köpa en lampa till köksfönstret.. Vad tror ni jag upptäcker när jag kommer hem? Lampfan har ingen kontakt, tydligen var det de som betydde ojordad. Alltså kommer det fortsätta vara mörkt i mitt kök.

Nu måste jag pallra mig upp här från sängen och göra någon nytta. Måste städa, laga mat och äta den (logiskt), fixa hår, sminka och välja kläder inom loppet av en timme.

Dags att sätta igång kanske.



sommar skulle ju va skönt..


Drar min kos.

2011-03-11 ♥ 17:22:06 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Nu beger jag mig till P-p-p-p-p-atte för tjejmiddag. Från början inflyttningsfest men ingen pallar festa. Haha. Spenderat dagen med min bästa. Hann med en sväng på staden och hann vara med om de värsta ungarna jag mött. SKREK hela bussen hem. Ville kasta av barnvagnen i farten. Får man säga så om barn? Hehehe.

Har precis lockat håret lite grann för att undvika blickar mitt på huvudet där en fyra centimeters stor utväxt uppenbarar sig. Måste ta tag i det, snarast. Haha.

Passade på att fylla läpparna med lite restylane när jag ändå var i farten...



Ven och kapillärprover

2011-03-10 ♥ 15:53:14 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (1)

Åh! idag gjorde vi roliga grejer på skolan. Vi tog venprover! Ville sno med mig massa nålar och provrör så jag kan sticka alla som vill. Haha. Blodprov is the shit. Var inte alls speciellt svårt, inte som jag trodde. Man kände när man hade kommit in i venen.

Vi lärde oss även att sätta kateter, en påse med slang kopplat till urinblåsan som gör att blåsan töms utan att man behöver kissa. Det var lättare på killen tro det eller ej.. Jag tyckte de var roligt i alla fall.

Nu sitter jag här hemma, har nyss städat och nu väntar jag på att Alexander ska komma hit så ska vi springa runt sjön innan maten. Förresten så måste mina grannar vara lessa på mig för nu har jag spelat samma låt i typ en timme. Haha



chokladboll

2011-03-08 ♥ 15:49:09 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (0)

Ibland har man det bra alltså..



trivsamt

2011-03-08 ♥ 09:09:35 | Kategori >> Mitt liv | KOMMENTARER (1)

Nu var det ett tag sen jag skrev en rad eller två här. Har haft fullt upp med att flytta och när jag väl kom till ro så hade jag inte någon internetsladd. Men igår var jag och införskaffade mig en sådan så jag slipper vara internetlös.

Jag trivs väldigt bra här i Sidsjön. Störs inte alls av att det är "långt" till stan. Bussen är billig och går var tionde minut så jag lider inte. Promenad till skolan känns bara skönt, man vaknar liksom till. Men än så länge har det ju varit fint väder.. Det kommer väl spöregn snart och då lär jag inte vara lika glad. Haha.

Här får ni lite bilder :) Allt ska målas om.

soffbordet jag skulle köpa är slut men kommer förhoppningsvis snart in!



jag ska måla stolarna vita imorgon


RSS 2.0